×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 366
Potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Poduzetničkog inkubatora Vukovar
Petak, 12 Veljača 2016 08:40

 

 

Grad Vukovar i tvrtka Planum građenje d.o.o. potpisali su ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji poslovnog objekta BIC-Poduzetnički inkubator Vukovar. Svečanost potpisivanja ugovora održana je u srijedu, 14. siječnja 2015. godine u gradskoj vijećnici. Vrijednost radova iznosi 3.802.133,36 kn (bez PDV-a), a isti obuhvaćaju kompletnu vanjsku i unutrašnju rekonstrukciju zgrade inkubatora, s rokom izvršenja 30. svibnja 2015. godine.

Ovom prigodom gradonačelnik Ivan Penava naglasio je značaj vukovarskog Poduzetničkog inkubatora obzirom na poteškoće s kojima se susreću poduzetnici početnici: „Grad Vukovar uslugama Poduzetničkog inkubatora olakšat će poduzetnicima početnicima ulazak na tržište i povećati prilike za uspjeh njihovog poslovnog pothvata".

Nakon svečanog potpisivanja upriličen je obilazak gradilišta u Vukovarskoj gospodarskoj zoni. Poduzetnički inkubator biti će smješten u zgradi bivše Tiskare Borovo, bruto površine 1125m2 te će sadržavati 10 poslovnih prostora za poduzetnike početnike (43,5m2 do 69,48m2), laboratorij za ispitivanje obnovljivih izvora energije (sunce, vjetar i vodik), pred-inkubacijski prostor sa 10 radnih mjesta te multifunckionalnu konferencijsku dvoranu. Poduzetnicima će pružati cjelovit paket usluga; od poslovnog prostora, potpore inovacijama, potpore rastu poduzeća do različitih intelektualnih i administrativnih usluga.

Predmetni ugovor o izvođenju radova provodi se u okviru EU projekta BIC-Poduzetnički inkubator Vukovar čija je ukupna vrijednost 909.711,40 eura. Bespovratna sredstva Europske unije iznose 726.586,50 eura (79,87%), a učešće Grada Vukovara u projektu, osigurano putem Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara je 183.124,90 eura (20,13%). Projekt je usmjeren na potporu poduzetništvu i smanjenju nezaposlenosti, čime se doprinosi razvoju Vukovarsko-srijemske županije. Provedba aktivnosti projekta je započela 17. lipnja 2014. godine te će trajati 18 mjeseci. U razdoblju do 5 godina po završetku projekta BIC-Poduzetnički inkubator Vukovar, očekuje se otvaranje oko 30 novih malih i srednjih poduzeća te otvaranje 120 novih radnih mjesta.

Inkubator je dio većeg kompleksa „Poslovno-inovacijski centar BIC-Vukovar."

„U pripremi je i natječaj za radove na susjednoj zgradi Borovo Poly koja će sadržavati tri preostale sastavnice kompleksa BIC-Vukovar: Proizvodni, Edukacijski te Centar inovativnog poduzetništva" –naglašava voditelj projekta Dragan Njegić.

Prev Next