MINISTAR TOLUŠIĆ POSJETIO BIC-VUKOVAR
Petak, 04 Ožujak 2016 09:17

 

 

U okviru radnoga posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić obišao je područje Vukovarske gospodarske zone sa delegacijom Grada Vukovara gdje mu je predstavljen projekt „BIC-Poduzetnički inkubator Vukovar" čiji je cilj doprinijeti održivom razvoju Vukovara kroz poticanje rasta malih i srednjih poduzeća te povećanje mogućnosti zapošljavanja u gradu Vukovaru.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom te rekao kako je ministar ovakve projekte pohvalio.

Pročelnica UO za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić pojasnila je kako će Vukovarska razvojna agencija raspisati natječaj za ulazak stanara u Poduzetnički inkubator. Cijena će prvih 6 mjeseci iznositi 0kn, idućih 6 iznositi će 3kn/m2, u drugoj godini poslovanja 6kn/m2, u trećoj 9kn/m2 a nadalje puna tržišna cijena od 12kn/m2. Stanari će odmah dobiti ugovore na 3 godine nakon čega mogu ostati u inkubatoru, priječi u veću proizvodnu halu ili će sami osigurati prostor gdje će se odvijati daljnji ciklus poslovanja.

Uvjeti natječaja su poznati i napominje da ima puno zainteresiranih. Natječaj će za početak biti otvoren 15 dana, a za prostore koji ostanu prazni biti će otvoren trajno. Prednost imaju inovativni projekti, no naći će se prostor za sve zainteresirane. Na raspolaganju je 10 prostora, predinkubacijski prostor te virtualni inkubator.