Poslovno-inovacijski centar bic-vukovar na 8. Sajmu poslova
Petak, 25 Rujan 2015 13:05

 

 

Poslovno-inovacijski centar BIC-Vukovar prezentiran je na 8. Sajmu poslova koji se održao 25. rujna ove godine u Dvorcu Eltz u Vukovaru. I ove godine Sajam  je organizirao Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Vukovar, a Grad Vukovar jedan je od partnera u organizaciji ovog događanja.

Na Sajmu je svoje štandove postavilo šezdesetak izlagača, a Grad Vukovarnezaposlenima je predstavio podršku za pokretanje poslovnog pothvata i samozapošljavanje koja im se pruža kroz kompleks Poslovno-inovacijskog centra BIC- Vukovar, s naglaskom na Poduzetnički inkubator.

Poduzetnički inkubator nezaposlenim će osobama pružati potporu u procesu pokretanja vlastitog poslovnog pothvata i samozapošljavanju, odnosno cjelovit paket usluga; od subvencioniranog poslovnog prostora, potpore inovacijama, potpore rastu poduzeća do različitih intelektualnih i administrativnih usluga. Nadalje, na Sajmu je najavljeno i održavanje edukacija i treninga za potencijalne stanare Inkubatora te je zainteresiranima ukazana mogućnost sudjelovanja na istima.

Zamjenica gradonačelnika Marija Budimir nazočila je Sajmu te se prilikom obraćanja posjetiteljima Sajma zahvalila i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – Područnom uredu Vukovar na izuzetno dobroj suradnji, ali i pomoći i podršci koju iskazuju nezaposlenima u Vukovaru održavanjem različitih radionica te savjetovanjima. „Organiziranjem Sajma poslova sve se sudionike na lokalnom tržištu rada željelo potaknuti na promišljanje o važnosti ljudskih potencijala, kao preduvjeta za uspješno poslovanje, ali i potaknuti otvorenu komunikaciju između poslodavaca i potencijalnih djelatnika kako bismo ubrzali i olakšali proces aktivnog traženja i nalaženja posla. Naravno, svi smo svjesni situacije i smanjenje nezaposlenosti u našemu gradu svakako nam je prioritet, a Sajam poslova samo je jedan mali, ali ne manje bitan, korak u rješavanju ovoga problema,” istaknula je zamjenica gradonačelnika Budimir.